rss
  • Gombás húspogácsa grillen sütve

  • Share on Tumblr

    Elkészítés:

    A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.

    loading...

    Vizes kézzel kb. 10 dekás gombócokat formálunk belôle, majd két tenyerünk között mindegyiket kissé ellapítjuk ugyanúgy, mint a hagyományos vagdalthoz, mert ha nagyon vastag, nem sül át.

    Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk, és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük. Friss kenyeret és marinírozott paprikát kínálunk hozzá.

    Hozzávalók:
    50 dkg sertéscomb
    30 dkg csiperkegomba
    1 nagyobb újhagyma
    2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
    1 tojás
    fél csokor petrezselyem
    1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
    1 kiskanál Erôs Pista
    kb. 1 kiskanál só
    2 evôkanál olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Képviselõfánk

    10 deka vajat 10 evõkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 deka 0-ás grízes lisztet szórunk bele s kevergetés mellett sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütõlemezre kis, tojásdad alakú halmokat rakunk, és forró sütõben sütjük.

  • Narancsos kuglóf

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 4 egész tojás
    - csipet só
    - 1-1 kávéskanál reszelt citrom és narancshéj
    - 2 evõkanál citromlé
    - 5 evõkanál narancslé
    - 1 kk. sütõpor

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Rusztikus kenyér

    Hozzávalók: 8 szelet pan carré (szeletelt kenyér), 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin mustár, olaj, paprika, vaj.

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk és ráhelyezzük a tálra.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

  • Ételkészítési ismeretek

    Vendéglátós generációk nõttek fel Petõ Gyula Ételkészítési ismeretek címû könyvén.

  • Aszpikos sajttorta

    Hozzávalók: 20 szelethez 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, zöldségzöld,1/2 csokor kakukkfû, 2x6 db levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehér balzsamecet, 4-4 ek. tökmag-és olívaolaj.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Bolognai sajtleves

    Hozzávalók: 2 db húsleveskocka, 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 8-8 dkg parmezán sajt és spagetti, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, õrölt fehér bors, só.

  • Marhagulyás

    Összetevõk: 80 dkg marhahús, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 db sárgarépa, 2-3 db petrezselyemgyökér, 1/2 csokor petrezselyem, 1/4 kelkáposzta, karalábé, 5 szem burgonya, õrõlt paprika, bors, só, õrõlt kömény, 2 db babérlevél, piros arany, 1 dl tarhonya.

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász

  • Sós diócsemege

    Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetõleg fél, ép diószemek), 1 csapott evõkanál só;

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Vagdalt hús

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 2 áztatott, facsart zsemle, 1 kanál zsír, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, (esetleg kevés bazsalikom, Worchester szósz).

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

loading...