rss
  • Medvehagymás krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 evökanál olaj, 1 kisebb hagyma, 1 liter zöldségleves, 3 szem burgonya, 1 csokor (kb. 15 dkg) medvehagyma, só, bors, tejszín, mandulaszeletek a díszítéshez.

    A hagymát apróra vágom, a burgonyát megpucolom, a medvehagymát megmosom. Olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a kockára vágott burgonyát, felöntöm a zöldséglevessel, sózom, borsozom. Amikor a burgonya már majdnem megfõtt, hozzáadom a medvehagymát. Ha a burgonya puha, botmixerrel összeturmixolom a levest. Kb. fél dl tejszínt öntök hozzá, és egyszer felforralom.

    A tálaláshoz serpenyõben olaj nélkül megpirítom a mandulát, és a kész levesre szórom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kelkáposztás liba vörösborban

    Hozzávalók: 2 libamell, 20 dkg szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kg kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl nehéz vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), õrölt fekete bors, só.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Házi krémes

    Házi krémesSzeretjük, mert bármikor szinte bármennyit képesek vagyunk belőle megenni, hiszen házi, édes, finom, egyszóval a miénk! Ha leveles tésztát veszünk, akkor azt kettőbe vesszük, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és tepsi alján 200 fokon kisütjük. Sütés előtt érdemes megszurkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleiket levágjuk, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezzük (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldaraboljuk akkorára, amilyen nagyságúra szeretnénk a krémeseket.

  • Tészta piros mártással

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma; paradicsomkonzerv; tészta; fûszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom; sajt.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Csirkés rizottó

    Hozzávalók:

    1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves, 5 deka vaj, 25 deka vialone-, vagy arborio rizs, 1 pohár száraz fehérbor, 3-4 ek. reszelt pecorino, 3 csirkemellfilé, 3 ek. olívaolaj, 2 szál szárzeller, fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, só, és frissen õrölt feketebors, oregano

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Almás-hagymás rostélyos

    Almás-hagymás rostélyosA húst kiklopfoljuk , sózzuk, borsozzuk. Felforrósított olajon, fedő nélkül jól átsütjük. Egy tányérra félretesszük. Közben a megtisztított hagymát felkarikázzuk, az olajon, amiben a hús sült, kicsit megforgatjuk, majd erre ráhelyezzük a lehámozott, és körülbelül fél cm- re vágott almaszeleteket. Erre rakjuk a sült marhahúst, és csak annyit sütjük, (most már fedő alatt, közben csak rázogatva) míg a hagyma, és az alma egy kicsit barnásra puhul, és pirul. Párolt, hagymás- vegetás rizzsel tálalom. Köretnek kitűnők hozzá a nyers almaszeletek.

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • Joghurtos csirkeleves almával

    Hozzávalók: 60 dkg csirke, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 3 dl joghurt, 5 dkg liszt, 40 dkg alma, 3 dkg cukor, citromhéj, só.

  • Görög rizses tyúkleves

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet, a sót és a tojássárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk! (Tipp: Görögországban hasonló recept szerint zsírtalanított bárányhúslevesbõl is nagyon jóízû levest készítenek.) Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson!

  • Almás rétes töltelék

    Hozzávalók: 1,5 kg reszelt alma, 10 dkg zsír, 5 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 g fahéj, 30 dkg liszt, 1 g só, 1 db tojás.

  • Túrós rántotta

    Minden tojáshoz 2 dkg túrót számítunk. A túrót villával összetörjük és a felvert tojás közé keverjük.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Barackcrusta

    Shakerben összerázzuk, s crustázott koktélospohárba szûrjük. Az italba beleejtjük a citromspirált, s szívószállal kínáljuk.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.