rss
  • Nyuszis tojásos szendvics

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

    loading...

    A tojást megpucolom és kettávágom. A sárgáját és a fehérjét külön-külön apróra vágom. A kenyeret megkenem margarinnal, ráteszem a nyuszi alakú kiszúróformát. Közepébe sárgáját, kívül pedig fehérjét szórok. Óvatosan eltávolíton a kiszúrót és a ribizlit rányomom a nyuszi szemének.

    A legolcsóbb és legegyszerûbb szendvics. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók:

    1 kisebb vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 2-3 zsenge karalábé, 3 ek.olaj, pici só, ételízesítõ, 2 dl tejföl, 1 ek.liszt, zsemle vagy levesgyöngy, petrezselyemzöld

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Nyúl Sztroganoff módra

    Hozzávalók: 4 db nyúl hátsó combja, 1 fej vöröshagyma összevágva, 25 dkg gomba összevágva, 5 dkg vaj, 2 kávéskanál mustár, 2 dl tejszín, só, bors;

  • Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal

    Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál olívaolaj, 10 dkg dióbél, 2 paradicsom, 5 bazsalikomlevél, 20 dkg juhtúró, 10 dkg natúr Krémsajt, 4 evõkanál tejszín, só.

  • Részeges nyúl

    Hozzávalók: 4-6 db nyúl hátsó combja, 20-25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl konyak, 3 dl vörösbor, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, kakukfû, szerecsendió;

    A páchoz: 3 evõkanál olaj, 2-3 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál zöldségkrém, 1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém, 1 mokkáskanál paradicsom püré, 1-1 késhegynyi õrölt bazsalikom, babérlevél, köménymag, fehér bors, csipetnyi cukor;

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Rakott karalábé

    Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Hajtott sajtos pogácsa

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 40 dkg liszt
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 2 dkg élesztõ
    - 0,5 dl tej
    - pici cukor
    - ízlés szerint só

    Krém:

    - 10 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 12 dkg reszelt sajt
    - só

  • Sajtos nokedli (Schwäbische Käsespätzle),

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Sonkaszelet sörtésztában

    A fejessalátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk és megszárítjuk. A fott sonkát 3-4 milliméter vastag szeletekre vágjuk.

  • Túrós zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított), 1 csokor petrezselyem, 1 hegyes paprika.

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Gábris leves

    30 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes késsel gombócokat formálunk belõle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fûszerezett, forrásban levõ paradicsom-ivóléhez adjuk.

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Epres kiwis bólé

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, 1 dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

loading...