2024.04.20. - Tivadar

Ferencesek húsvéti kedvence

Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg finomliszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A másik tésztához: 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3 dkg kaka.

A töltelékhez: 30 dkg kristálycukor, 4 dl tej, 1 csomag krémpor, 1 margarin, maréknyi dió, kevés rum, kaka, ribizlilekvár, csokimáz.

Mindkét tészta hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a tojásfehérjébõl vert habot forgatjuk bele utoljára a többi hozzávalóba, majd külön-külön megsütjük a két lapot. Eközben a cukorból, a tejbõl és a krémporból sûrû krémet fõzünk, majd belekeverjük a kockamargarint, és a felét egy másik tálba töltjük. Ebbe belekeverjük a rumot és a diót, a másikba pedig a kakat. A kakas tésztát megkenjük a ribizlilekvárral, a diós töltelékkel, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük a lekvárral, majd a krém másik felével. Végül befedjük a csokimázzal, és hûtõbe tesszük amíg meg nem köt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!