2024.04.25. - Márk

Sajtos hagymaleves

1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A levest levesszük a tûzrõl, rátesszük a kenyérszeleteket, amelyeket elõzõleg vastagon meghintettünk reszelt sajttal.

Az így elkészített levest forró sütõbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és halványpiros réteggé nem sül a tetején. Szépen lehet tálalni, ha személyenként külön-külön tûzálló tálkában vagy csészében készítjük el.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!