rss
  • Sajtos hagymaleves

  • Share on Tumblr

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

    loading...

    A levest levesszük a tûzrõl, rátesszük a kenyérszeleteket, amelyeket elõzõleg vastagon meghintettünk reszelt sajttal.

    Az így elkészített levest forró sütõbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és halványpiros réteggé nem sül a tetején. Szépen lehet tálalni, ha személyenként külön-külön tûzálló tálkában vagy csészében készítjük el.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött kucsmagomba

    Hozzávalók:

    10-12 db szép kucsmagomba, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 evõkanál kolbász(krém), 1 evõkanál szójagranulátum, 1 fej aprított vöröshagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 ágacska zsálya, 1 kávéskanál tejföl, kevés zsemlemorzsa, bors, só

  • Cukkinifasírt burgonyásan

    Hozzávalók:

    2 cukkini
    2 közepes nagyságú krumpli
    1 tojás
    2-3 evõkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    só, õrölt bors
    étolaj

  • Szezámmagos-mézes csirkecombok

    Szezámmagos-mézes csirkecombokKeverjük össze a mézet, a szójaszószt, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát egy lábasban. Melegítsük alacsony lángon, kevergetve, amíg a méz felolvad. Öntsük át egy mély, közepes méretű tálba és tegyük félre hűlni. Tegyük a csirke szárnyakat a pácba és forgassuk őket meg benne. Szórjuk meg őket a szezámmaggal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára. Melegítsük fel a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra. Grillezzük a csirke szárnyakat, amíg megpuhulnak és átsülnek, oldalanként 4-6 percig.

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarinnal, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy margarinnal és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Egy oldalon grillezett lazac

    Hozzávalók: 80 dkg bõrös lazacfilé, só, bors, 1 joghurt, 2 leveseskanálnyi apróra vágott kapor, 1 apróra vágott mogyoróhagyma, 3 leveseskanálnyi olívaolaj.

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Húsmentes töltött káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

  • Pizza Margherita

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, egy kis csomó bazsalikom, 30 dkg mozzarella, 4 ek frissen reszelt pecorino, vagy parmezán, 70 dkg hámozott húsos paradicsom, 5 ek olivaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Tejszínes csirkemellcsíkok

    Tejszínes csirkemellcsíkokA hagymát megpucoljuk és összevágjuk. Az apróra vágott hagymát a margarinon megfonnyasztjuk, majd rá tesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet és kicsit megpirítjuk. Ha a hús már megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A pohár tejszínben elkeverjük a lisztet és a húsra öntjük és pár percig főzzük még, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint teszünk bele borsikafüvet, kakukkfüvet. Párolt rizzsel, burgonyakrokettel vagy tésztával tálaljuk.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 kis hagyma, zsír, paprika, fokhagyma, 1 ek liszt, só, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl.

  • Sajtos zöldségremegõs

    Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 10 dkg morzsolt kukorica, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 dkg vaj, só õrölt bors.

  • Tejfölös karfiolleves

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej karfiol
    - 2 nagy sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 fej hagyma
    - 1 pohár tejföl
    - pici olaj
    - 1 kanál liszt
    - 1 tojás sárgája
    - ételízesítõ
    - só

  • Sajtos csirkeburger

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkehús, 10 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. finomra vágott friss bazsalikom, 1 kk. citromlé, 4 magos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletA megtisztított húst apró kockákra vágjuk. Szójamártásból, sóból és fűszerekből pácot készítünk, melybe belerakjuk a már apróra vágott húskockákat. Egy-két órát hagyjuk hűtőben állni, majd ezután a húst kivesszük, liszttel meghintjük, és forró zsírban megpirítjuk, majd a hagymát és gombát hozzátéve, föleresztve, puhára pároljuk. Ha a hús megpárolódott egy jénaiba szedjük, rátesszük az ananászt, sajtot, vajat, a szójamártást és a konyakot köré öntjük, a sütőben átsütjük. Abban az edényben tálaljuk, amelyben készítettük.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

loading...