2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csokis mandulás sütitorta

Hozzávalók: 22 dkg feldarabolt keserû csokoládé, 15 dkg barna cukor, 3 evõkanál víz, 17 dkg puha vaj, 2 dkg õrölt mandula, 3 ek. liszt, 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva, 10 dkg hámozott mandula, késhegynyi sütõpor, porcukor, tejszínhab, friss gyümölcsök.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vajazz ki egy 24 cm átmérõjû tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban, alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tûzrõl. A vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütõport is! A tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd össze.

A tojásfehérjébõl verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát öntsd a kivajazott tortaformába. A sütit 180 fokra elõmelegített sütõben 40-45 percig süsd, amíg jól felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hûlni (kb. 30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálald!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!