2024.04.19. - Emma

Sajtogolyók

Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krémhez: 1 tojás sárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg gomolya sajt. A képviselõfánk sajtos rokona. Ebbõl az adagból kb. 40 db lesz.

A tejhez állandó keverés mellett adjuk a lisztet, vajat, és a reszelt sajt nagy részét. Sót, borsot darálunk rá. Állandó keverés mellett (kisrugós) felfõzzük, amíg az edény faláról elválik. Lehúzzuk as tûzrõl és addig kavarjuk tovább, míg langyos nem lesz.

Hozzáadjuk a tojásokat, homogenizáljuk és hagyjuk kihûlni. A hideg masszát habzsákból vajazott sütõlapra adagoljuk. Forró sütõbe tesszük és mérsékelt lángon pirosra sütjük. Kihûlés után kettévágjuk, krémet kenünk rá és kevéske reszelt sajtot szórunk, mielõtt a fedelét rárakjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!