2024.04.24. - György

Magyaros lecsó ürühússal

25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát a kiolvasztott szalonna zsírján megfonnyasztjuk, rádobjuk a kolbászt és az ürühúst, addig sütjük, míg meg nem pirul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a darabokra vágott paradicsomot.

Lefedjük, kis lángon fõzzük, míg meg nem puhul. Tálalás elõtt fél órával hozzáadunk még félcsészényi rizst, és hagyjuk tovább fõni. Nem szabad sok rizst beletenni, mert akkor túlságosan besûrûsödik a lecsó leve.

Utoljára megsózzuk, megpaprikázzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!