2024.04.24. - György

Vegyes saláta pulykamellel

Hozzávalók (4 személyre): 2-2 ág kapor és petrezselyemzöld, 300 g joghurt, 1/2 citrom leve, cukor, 40 dkg pulykamellfilé, 1 ek napraforgóolaj, 1-1 kicsi piros, zöld és sárga színû paprika, 1 csomó retek, 15 dkg koktélparadicsom, kb. 25 dkg kígyóuborka, 1 fejes saláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldfûszereket felaprítjuk, majd a citromlével együtt a joghurtba vegyítjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A húst csíkokra metéljük, és a serpenyõben felhevített olajon, állandó keverés mellett kb. 5 perc alatt megsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A paprikát félbe-, majd csíkokra vágjuk. A retket meg az uborkát felszeleteljük. A paradicsomot is félbevágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A kukoricát leszûrjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, és meglocsoljuk kevés joghurtmártással. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!