2024.03.29. - Auguszta

Séf tavaszi salátája

Hozzávalók (4 személyre): 2 tojás, 1 fejes saláta (kb. 25 dkg), 1 csomó hónapos retek (kb. 20 dkg), 1/2 kígyóuborka (kb. 20 dkg), 4 szelet (4-5 dkg-osak) gouda sajt, 20 dkg szeletelt, fõtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat kb. 8 perc alatt megfõzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hûlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük.

A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A tojásokat megtisztítjuk, és nyolcfelé vágjuk. A saláta összes hozzávalóját összekeverjük, és kevés mártással leöntve salátástányérokra halmozzuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!