2024.04.19. - Emma

Almás-tormás sertésrolád

Hozzávalók (6 személyre): 2 közepes savanykás alma, 2-2 ág kakukkfû és borsikafû, 1,5 kg sertéstarja (laposra vágva), 3 ek reszelt torma, 10 dkg vaj, 2 ek ételízesítõ, 1 kg zöldbab, 1 nagy vöröshagyma, 3-4 ek ételsûrítõ, só, bors, cérna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az alma húsát vékony hasábokra vágjuk. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, megkenjük a tormával, és elosztjuk rajta az almát meg kevés kivételével a kakukkfüvet. A húst feltekerjük, cérnával összekötözzük, és 5 dkg olvasztott vajjal együtt tepsibe tesszük. Elõmelegített sütõben, 175 fokon kb. 2 1/2 órán át sütjük. Közben felhevítünk 1/2 l vizet, feloldunk benne 1 ek ételízesítõt, és idõként meglocsoljuk a húst.

A zöldbabot és a borsikafüvet sós vízben kb. 15 percig fõzzük. A felhevített vajon megpároljuk a felkockázott hagymát, majd beleforgatjuk a leszûrt zöldbabot. A húst kivesszük, a pecsenyelevet feloldjuk kb. 4 dl vízzel, és lábosba öntjük. Belekeverjük az ételízesítõt meg az ételsûrítõt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. A roládot a mártással meg a zöldbabbal tálaljuk, és a félretett kakukkfûvel díszítjük. Pirított burgonya illik hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!