rss
  • Húsvéti kalács

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárga, 60 dkg liszt, 1 cs sütõpor, 1,5dl tej, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt gyümölcs, szilva, vagy barack, 1 narancs reszelt héja.

    loading...

    A margarint habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, ezzel is kikeverjük, majd beleöntjük a sütõporral elkevert lisztet, meg annyi tejet, hogy jól gyúrható közepes keménységû tésztát kapjunk.

    Amikor a tésztát simára kidolgoztuk, összedolgozzuk a dióval,apróra vágott aszalt gyümölccsel,a reszelt narancshéjjal. A cipóból csíkokat formázunk, és megfonjuk a kalácsot. Megkenjük a maradék tojássárgájával,és 180 fokon aranyszínûre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Bundás zeller

    Hozzávalók: 4 nagyobb zeller, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Mandarintorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 6 dkg margarin, 11 dkg finomított kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 16 dkg darált héjas mandula, 2 evõkanál finom zsemlemorzsa, 1 1/2 teáskanál sütõpor, 2 doboz mandarinbefött, 24 g szintelen zselatin, 2,5 dl krémföl, 2 dl tejföl, 1/4 liter tojáslikör, 3,5 dl tejszín, 12-16 szelet tejcsokoládés ostyarúd, 12-16 étcsokoládés ostyarúd; a diszítéshez: 2 evõkanál tojáslikör, és 1-2 teáskanálfinomra apritott, nem sózott pisztácia, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa

  • Citromos limonádé

    Hozzávalók: 2 cl cukorszörp, 1 cl gyömbéres cukorszörp, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

  • Spárgaleves

    Elkészítés: A spárgákat megtisztítjuk: szára végérõl a fás részt (1-2 cm) levágjuk, végérõl a vastagabb zöld héját lehántjuk (csak a végérõl), majd a spárgákat kb. 1,5-2 cm-es darabokra felvágjuk (a tetejét nagyobb darabban lehet hagyni, akkor is hamar megpuhul). Sós vízben megfõzzük, borsozzuk. Ha a spárga megfõtt, a kukoricalisztet elkeverjük kevés hideg vizzel, majd a levesbe öntjük, kicsit fõzzük. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd tálaljuk.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak.

  • Túrós delkli

    Hozzávalók: a burekásnál leírt leveles tészta, fél kg tehéntúró, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 3 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint még cukor.

  • Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evõkanál olívaolaj, só, 1 evõkanál curry, 1 nagy fej hagyma, 2,5 dl húsleves (leveskockából), 85 dkg meghámozott paradicsom, õrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfû ág;

  • Rák-leves

    A rák tisztítás módját nem mindenki ismeri, sõt félnek is tõle, pedig könnyen ellehet vele bánni a következõ módon: a rákot bal kezünkbe fogjuk és a két ollóját jól összeszorítjuk, a bajuszos felét tenyerünk felé fordítva, a farkát meg kifelé; a farkának középsõ úszószárnyát jobbra-balra megcsavarjuk és csendesen kihúzzuk azt a kis vékony, fekete fonalforma belét, mely végigfut a farkán.

  • Habos cseresznyés

    Hozzávalók:50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztõ, cukor, tej, csipetnyi só, zsemlemorzsa, 50 dkg cseresznye.

  • Pórésaláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb szal póréhagyma, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 mokkáskanál tökmagolaj, 2 teáskanál mustár. Fûszerek: só, bors, ecet, mustár, cukor.

  • Ánizskrémleves

    Hozzávalók: 1 evõkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó, 2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evõkanál liszt, 0,5 liter tej, kis csokor snidling.

  • Ananászos csíkok

    Hozzávalók:

    - fél kg sertéshús
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 3 ek aprított fokhagyma
    - 25 dkg ananász darabokra vágva
    - 2 ek aprított koriander
    - 1 és fél ek szója szósz (sötét)
    - 2 tk cukor
    - koriander levelek

    Pác:

    - 2 tk szójaszósz
    - 2 tk kínai rizsbor
    - 1 tk szezámolaj
    - 2 tk kukoricakeményítõ

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Kókuszos panna cotta

    Hozzávalók: 3 dl tejszín, 4 evõkanál porcukor, 2 teáskanál zselatin, 2 dl natúr joghurt, 2 teáskanál kókuszaroma vagy 4 evõkanál kókuszreszelék, 4 dkg.

  • Paradicsom befõzése

    A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük s gyakori kavarás mellett addig fõzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

loading...