2024.04.25. - Márk

Sonkás gombás metélt

Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fõzzük meg a száraztésztát. Serpenyõben melegítsük meg a margarint, adjuk hozzá a fokhagymakrémet vagy nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, pirítsuk míg meg nem puhul a gomba.

Adjuk hozzá a felvagdalt sonkát, a tejet és a tömlõs sajtot. Melegítsük amíg a sajt jól fel nem olvad, a tej fel nem melegszik. Frissen õrölt feketeborssal fûszerezzük, kevéske frissen vágott zöld petrezselyemmel megszórjuk.

A tésztával összekeverve azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!