rss
  • Fonott kalács

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

    loading...

    Kenéshez: pici tej.

    Egy kis vajjal kitûnõ reggeli nálunk. Ennek a videonak a segítségével tanultam meg a hatos fonást. Akinek ez túl bonyolult lenne, az készítsen két, hármas fonású kalácsot.
    elkészítés

    Kenyérsütõ gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütõ helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztõt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstõl folytatjuk.). Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).

    Lisztezett felületen 6 egyenlõ részre osztjuk a tésztát, egyenlõ vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük. 175 fokos sütõben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütõbe.). Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihûlni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karácsonyi mézeskalács

    Hozzávalók:

    40 dkg burgonyás tészta alappor, 8 dkg liszt, 20 dkg méz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 0,5 kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék, a bekenéshez: 1 tojás, a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Villámgyors muffin

    Villámgyors muffinEz a muffin igazán gyorsan elkészíthető, csak néhány dolog kell hozzá és ami a legfontosabb: istenien finom. Elkészítés: A tojást jó alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a sütőport. A lisztet, a kakaót hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntve csomómentesre elkeverjük. Ez a tészta alapja, innen mindenki úgy ízesíti, ahogy ő szereti és akarja. Lehet bele mazsolát tenni, csokidarabokat, cukorkát vagy esetleg gyümölcsdarabokat, ennek már csak tényleg a képzelet szab határt.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Tejben sült hagymás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell filé, só, bors, szerecsendió, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, kakukkfû, ½ kg hagyma, 80 g vaj, 5 dl tej.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Csukapörkölt

    Hozzávalók: 1,2 kg konyhakész csuka, só, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag.

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Savanyú bográcsos Erika módra

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslábszár, 15 dkg tüdõ, 15 dkg máj, 2 nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 csapott evõkanál pirospaprika, só, bors, köménymag, 3 babérlevél, 2 dl tejföl, mustár, liszt, olaj, zsír.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör;

  • Csirkemáj joghurtmártással

    Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 50 dkg csirkemáj, kevés liszt, 3 dl joghurt, petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling, 1 dl fõzõtejszín, só, bors, fûszerkeverék.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db szikkadt kifli, 5 dl tej, 3 evõkanál cukor, 15-15 dkg darált mák és porcukor, 1 tasak vaníliáscukor, 5 dkg mazsola, 5 evõkanál savanykás lekvár.

  • Töltött csirke

    Hozzávalók:

    1 csirke (kb.1,5 kg), 4 kemény tojás, 2 közepes hagyma, 15 dkg sampinyon gomba, 1 nagy csokor petrezselyem, a csirke mája, 60 dkg vegyes leveszöldség, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 10 dkg búzadara, 1 tojás, 5 dkg szeletelt szalonna (bacon), 1-1 mokkáskanál szárított majoránna és kakukkfû, 1 dl száraz fehérbor

  • Virsli falatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

  • Rakott túrós karfiol

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

  • Sárgaborsó-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 1 l füstölthús lé, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, só, 4 dkg liszt, 1 késhegynyi törött bors.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evokanál reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 csapott teáskanál Vegeta, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál törött bors

loading...