2024.04.19. - Emma

Gyümölcsös kosárkák

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg, reszelt citromhéj, 10 dkg kristálycukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: 15 dkg porcukor, 1 csomag fõzés nélküli csokoládé pudingpor, 3 dl tej, 2 tojás, 50 dkg cukrozott ribizli vagy málna, 1 csomag zselatinpor, tejszínhab.

A lisztet, a reszelt citromhéjat, a margarint, a kristálycukrot és a tojást összedolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát, és zsiradékkal kikent kosárkaformákba igazítjuk. Közepes hõfokon megsütjük, még melegen kiborítjuk a formából.

A pudingport a cukorral és a tejjel sûrûre keverjük, és félig töltjük a kosárkákat. A zselatinport kevés vízzel felfõzzük. A gyümölcsöt elosztjuk a félig telt kosárkákban, megcsorgatjuk kevés zselatinnal. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt.

Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!