Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megkelt tésztát fél centiméter vastagra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk. Ráfektetjük egyenletesen elosztva a szalonnaszeleteket úgy, hogy a széleken 1 - 1 újnyi sávot üresen hagyunk. A szalonnára jön a gomba, majd rászórjuk az olajbogyót és a reszelt sajtot. Az oldalakon, szabadon maradt négy sávból 3-at tojással megkenünk, és a nem bekent oldaltól kezdve lazán összetekerjük. A két végét és a záróélt kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon.
Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk valamilyen maggal (én tökmaggal szórtam meg), és fél órára visszatesszük a még meleg sütõbe. Ha kilógna a tepsibõl, kifli formára alakítjuk. A kelési idõ letelte után a sütõt 180 fokra állítjuk, és a sütési hõfok elérésétõl számítva kb. 30 - 40 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Ha a teteje túlságosan megpirulna, félidõben egy alufólia darabbal letakarjuk. Szeletelés elõtt negyed órát pihentetjük.
Jó étvágyat!