2024.04.25. - Márk

Croquettes

Hozzávalók: 3 db nagy tojás, 180 g illatos méz (pl. hársméz), 200 g cukor, 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat, 1/2 teáskanál tiszta mandulaolaj, 1 csipetnyi só, 300 g egész, hámozatlan mandula, 335 g korpás liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 175C°-ra. Egy habverõvel felszerelt elektromos mixer táljában verjük fel a tojásokból, a mézbõl, a cukorból, a vanília és mandulakivonatból és a sóból álló keveréket közepes sebességen addig, míg megfelelõen el nem keveredik, kb. 2 percig.

Egy fakanállal elegyítsük a keverékbe az egész mandulákat. Evõkanalanként adagoljunk hozzá annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meglisztezett kézzel osszuk a tésztát négyfelé. A tésztának nagyon lágynak és ragadósnak kell lennie.

Mindegyik darabból formáljunk kb. 25 - 30 cm hosszú, 6 - 8 cm széles téglákat. Helyezzük el õket egy teflonnal bevont sütõlapon. Süssük õket világosbarnára, kb. 25 - 30 percig. Vegyük ki a darabokat a sütõbõl és egy másik, hideg sütõlapon hûtsük õket kb. 10 percig.

Ezután egy fa vágódeszkán éles késsel, keresztben szeleteljük fel õket kb. 1 cm vastag szeletekre. Ezután élükre állítva helyezzük õket vissza a sütõlapra, és süssük õket tovább 10 - 15 percig, míg sötét aranybarnák nem lesznek. Vegyük ki a szeleteket, és egy fémrácson hûtsük le.

A szeletek szárazak és ropogósak lesznek. Légmentesen záró fémdobozban hetekig eláll. Az eredmény kb. 60 szelet ropogós krokett.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!