rss
  • Paradicsomos karfiolfõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

    loading...

    A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az olajon megsütjük a burgonyát, hozzáadjuk a karfiolt, az apróra vágott zeller zöldjét, a vékony csíkokra aprított paprikát, és fedõ nélkül megpároljuk. Megszórjuk a liszttel és felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük és puhára fõzzük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Szívecskés pirítós halkrémmel

    Ez tényleg megvan öt perc alatt, és isteni elõétel, fõleg egy üveg finom bor mellé. Mindössze egy fémbõl készült szív alakú sütiformára van szükségünk, mellyel a vékonyra vágott kenyérszeletekbõl szív alakú darabokat vágunk ki.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Alufóliás sárgarépa

    A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tûzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütõbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

  • Húsos palacsinta

    Húsos palacsintaA vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszük bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Aszalás, szárítás

    Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki.

  • Sajtos-spenótos tészta

    Hozzávalók: fél csomag durumtészta (tollhegy/ masni/ szarvacska/kagyló), fél doboz fagyasztott spenót, 1dl másfeles tej, fokhagyma ízlés szerint, 1 evõkanál étkezési keményítõ, ételízesítõ, 5 dkg óvári, mozzarella vagy edami sajt;

  • Sajtos-sonkás gombaleves

    Hozzávalók:

    15 dkg gomba, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gépsonka, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó), 1 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint õrölt fehér bors, szerecsendió és só.

  • Lasagne verdi

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj;

    A besamelhez: 2.5 dl tej, 3 dkg liszt, 3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, só;

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Gulyásleves

    Hozzávalók: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém,pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál köménymag, só, ételízesítõ ízlés szerint.

  • Hideg málnaleves

    Hideg  málnalevesRedukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Burgonya pogácsa

    Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.

  • Banánnal töltött piskótatallér

    Hozzávalók: 2 banán, lekvár, 20 dkg tortabevonó, 10 dkg kókuszreszelék, 2 cs. piskótatallér.

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Kemoterápia alatt

    E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelõtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezés megkönnyítse, és ezzel a fizikai erõnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

loading...