2024.04.18. - Andrea, Ilma

Lencsefõzelék pikánsan

Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és odatesszük fõni a 2 gerezd fokhagymával, a felszeletelt sárga- és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelõn a lencséhez reszeljük. Beletesszük az ízesítõket, és addig fõzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 15 perc). Utána kivesszük belõle a zellert és a babérlevelet. Csöpp citromlével tehetjük még pikánsabbá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!