2024.04.19. - Emma

Firenzei csavart

Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát bõ 2 liternyi enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt meg­fõzzük, leszûrjük, de levébõl 3-4 evõkanálnyit félreteszünk. A hagymát és a fokhagymát meg­tisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk.

A ton­halkonzerv kétharmadát rádobjuk, kevergetve megforrósítjuk, majd a kapribogyót beleszórjuk, meg­borsozzuk, a fölaprított petrezse­lyemmel fûszerezzük. A maradék tonhalat a szardíniával meg a fél­retett fõzõlével turmixoljuk vagy merülõmixerrel simára keverjük, és az elõzõekre öntjük. Tálaláskor óvatosan a jól lecsöpögtetett tész­tába forgatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!