rss
  • Firenzei csavart

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

    loading...

    A tésztát bõ 2 liternyi enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt meg­fõzzük, leszûrjük, de levébõl 3-4 evõkanálnyit félreteszünk. A hagymát és a fokhagymát meg­tisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk.

    A ton­halkonzerv kétharmadát rádobjuk, kevergetve megforrósítjuk, majd a kapribogyót beleszórjuk, meg­borsozzuk, a fölaprított petrezse­lyemmel fûszerezzük. A maradék tonhalat a szardíniával meg a fél­retett fõzõlével turmixoljuk vagy merülõmixerrel simára keverjük, és az elõzõekre öntjük. Tálaláskor óvatosan a jól lecsöpögtetett tész­tába forgatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók: egy doboz tonhalkonzerv, aprított tonhalból, olajban; kifõzni való tészta – persze nem kell bele az egész, késõbb is meg tudod fõzni, ami még a zacskóban marad; 1 citrom; fûszerek; olaj, só.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor és ételízesítõ.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Ananászos-narancsos csirkekockák

    Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors.

  • Erdélyi káposztás bárány recept

    Hozzávalók:
    800 g birka lapocka, oldalas, 100 g füstölt szalonna, 500 g savanyú káposzt, 100 g gersli, 50 g vöröshagyma, 50 g zsír, 20 g fokhagyma, 15 g fûszerpaprika, csombor, kapor, 2 dl tejföl;

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Töltött tojás

    Két-három személyre elég, ha négy tojást keményre fõzünk, megtisztítva kétfelé vágjuk, a sárgáját kiszedjük és szitán áttörjük. Egy fél zsemlyét tejben áztatunk s ezt is áttörjük.

  • Baconba tekert csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke máj
    - 1 csomag szeletelt bacon szalonna
    - pici olaj
    - só vagy delikát

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Currys-gyömbéres karfiolkrémleves

    Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem, majd olajon megdinsztelem. Mikor üvegesedik, ráteszem a fûszert, és kicsit átpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolrózsákat, és óvatosan (nem ronggyá) fõzöm. Amikor még roppanós, de nem nyers, a fél levest kiszedem, botmixerrel krémmé egyengetem 1 pohár joghurttal egyetemben. Összeöntöm, sózom, rottyantok rajta, és apró vajas galuskát szaggatok bele.

  • Sült pulykacomb marsalával

    Hozzávalók: 2 db 75 dkg-os pulykacomb, 1 dl marsala (vörös likõrbor), 1 dkg szarvasgomba, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 dkg vaj, só, õrölt bors;

  • Tejfeles nyúlcomb

    Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb, 100 g füstölt szalonna, 50 g fokhagyma, 100 g vöröshagyma, 2 dl tejfel;

    Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

loading...