2024.04.19. - Emma

Májas szendvics

Hozzávalók: 4-5 csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál pirospaprika, tej a máj áztatásához, só és törött fekete bors ízlés szerint, fehérkenyér-szeletek, 5 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemájat elõzõ este tejbe áztatjuk. Fogyasztás elõtt a tejbõl kivesszük, letörölgetjük, és forrásban lévõ vízbe dobva, fehéredésig fõzzük, azután a megtisztított vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az elõzõleg habosra kevert vajat, egy-két evõkanál tejet és a fûszereket.

A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, majd forró sütõben pirosra sütjük. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és a sajtot a sütõben ráolvasztjuk a kenyér tetejére.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!