2024.04.20. - Tivadar

Pulykasaláta

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A friss salátalevelet széttépdeljük és gondosan megmossuk, a víztõl lecsepegtetjük. Salátalevet készítünk: 5 dl. víz, 0,2 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. cukor egy csipet sót addig kevergetünk, míg a cukor el nem olvad.

Ezzel a salátalével meglocsoljuk a salátát, majd a lébõl kivéve 0,2 dl. olíva olajat is locsolunk rá. Paradicsomot cikkekre vágjuk , az uborkát felkarikázzuk és a kukoricát is a sárgarépa-reszelékkel ízlésesen a salátára helyezzük. A pulykamellet 2-3 dkg-os darabokra vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, fûszerezzük kevés napraforgó olajban megsütjük és a salátára tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!