2024.04.23. - Béla

Kolbásztöltelékes hústekercs

Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, õrölt bors és kömény, 2 evõkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, és kissé ki­verjük, megsózzuk. A leesõ húsdarabokat ledaráljuk; sóval, õrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymage­rezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenle­tesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük és hústûvel összetûzzük.

A fölforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedõ alatt pu­hára pároljuk. Ha megpuhult, hûlni hagyjuk, majd a hûtõben legalább fél napig pihentetjük. Tálalás elõtt a hústût eltávolítjuk, a tekercseket véko­nyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!