Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zellert meghámozzuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tésztaszûrõbe téve 1-2 percre forrásban lévõ vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat keményre fõzzük, majd a héjától megtisztítjuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a citromlevet, kevés sót és simára keverjük: A kihûlt zellercsíkokat óvatosan a kefires öntetbe forgatjuk, apró-a vágott zellerlevéllel megszórjuk. Tálalás elõtt 2-3 órára behûtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!