2024.04.23. - Béla

Zellersaláta tojásos öntettel

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zellert meghámozzuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tésztaszûrõbe téve 1-2 percre forrásban lévõ vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük.

A tojásokat keményre fõzzük, majd a héjától megtisztítjuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a citromlevet, kevés sót és simára kever­jük: A kihûlt zellercsíkokat óvatosan a kefires öntetbe for­gatjuk, apró-a vágott zellerlevéllel megszórjuk. Tálalás elõtt 2-3 órára behûtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!