2024.04.23. - Béla

Körözöttel töltött zöldpaprika

Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagy­magerezdeket; õrölt pirospaprikával, sóval, borssal és kö­ménymaggal fûszerezzük. Néhány evõkanálnyi sörrel jól ki­keverjük.

A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felõli végét levág­juk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük.

A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behûtjük. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve salátaleve­lekkel bélelt tálra tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!