2024.04.19. - Emma

Lángoló sonka

Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mandulát egy pillanatra forrásban lévõ vízbe dobjuk, majd leszûrjük, és a héját lehúzzuk. Éles késsel vékony lapokra vagdaljuk. Az almát meghámozzuk, csumáját kivesszük, és úgy vágjuk karikára, hogy a karika egyben maradjon.

A vaj felével kikenünk egy tûzálló tálat, megszórjuk a porrá tört szegfûszeg felével, és a sonkaszeleteket egymás mellé (nem egymásra!) fektetjük. Az almakarikákkal beborítjuk, rászórjuk a vágott mandulát és a maradék szegfûszeget, meg a borsónyi darabkákra csipkedett vajat. Elõmelegített, forró sütõben 15 percig sütjük.

A sütõbõl kivéve azon forrón lelocsoljuk az alkohollal és meggyújtjuk. Ha a láng kialudt, rögtön kínálhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!