2024.04.25. - Márk

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók 4 személyre: 4 palacsinta (egy tojás, 3 dkg liszt, kevés tej, 1/2 dl szódavíz), maradék csirke, borjú, sertés pörkölt, 1 dl tejföl, csipetnyi pirospaprika, mogyorónyi vaj, 1 tojássárgája.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A maradék pörköltet apróra vágjuk, evõkanálnyi tejfel és kávéskanálnyi liszttel összekeverve a négy palacsinta lapra helyezzük, a lap széleit - elõször a két oldalt a húsgombócra hajtva - rágöngyöljük, hogy batyuszerû (mint töltött káposzta) alakot nyerjen.

A palacsintatésztát - felvert tojás, kevés só, kevés tej, szódavízzel simára keverten, forrón, kis olajjal alá - készítjük. A négy batyut elõzõleg kivajazott tûzálló edénybe helyezzük és a maradék tejfelben a tojássárgája csipetnyi pirospaprikával simára keverve a batyukra öntjük. Forró sütõben átsütjük. Nem édes palacsintába, batyuzva göngyölt hústáltelék, tejfeles szósszal öntve, forrón tálalva.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!