Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az így képzõdött paradicsomvelõbe belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a mustárt, a cukrot és a törött borsot, majd addig fõzöm, amíg lekvár sûrûségûvé válik. Ecetet és sót teszek bele, természetesen megkóstolva, nehogy elsózzam. Ha már minden hozzávaló benne van, egy pillanatig forralom, közben kevergetem. Azon tûzforrón hosszú nyakú üvegekbe töltöm, és légmentesen lekötöm.
Nedves gõzben legalább egy órán keresztül csírátlanítom, majd a vízben hagyom kihûlni. Végleges helyére állítom. Felbontás után célszerû a hûtõszekrényben tárolni, mert ha levegõt kap, könnyen romlik. Aki nem szereti a csípõs ízt, édes mustárt tegyen bele. Sokrétûen felhasználható: kolbászhoz, virslihez, ételbe ízesítõként, salátamártáshoz stb.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!