2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Burgonyafánk

Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

25 dkg fõtt, áttört burgonyát, 30 dkg lisztet, diónagyságú vajat 3 tojás sárgáját, pici sót, 2 dkg , kevés tejben felfuttatott élesztõt és annyi tejfelt vagy tejet gyúrunk össze, hogy kenyértészta keménységû tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, mint a fánktésztát általában. Legalább 1 órán át kelesztjük, fél cm vastagságúra kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük.

Töltelék: 10 dkg darált sonkát 1 tojás sárgájával és 1 dl tejfellel elkeverünk. Megtöltünk vele 2-2 kiszaggatott fánkot, azután a szélén összenyomkodjuk, vagy a szaggatóval újra körülvágjuk õket. Megtöltve újrakelesztjük, majd forró zsírban vagy olajban kisütjük õket. Reszelt sajttal meghintve, melegen tálaljuk. Nyáron salátát, télen teát adunk mellé. Vendéglátásra is alkalmas.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!