2024.04.20. - Tivadar

Bajor pulykamelltekercs

Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 1 pár virsli, 5 dkg búzadara, 1 ek zsír, 1 tojás egy kevés marinált paprika, 2 dkg mandula, 15 dkg kelkáposztalevél, só, õrölt bors, majoránna, 1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellbõl négy nagy szeletet vágunk és vékonyra kiverjük. A többi pulykamellet átdaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, az egész tojást, a búzadarát, a forrázott, hámozott, durvára tört mandulabelet, a kockákra vágott marinált paprikát és sóval, borssal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és majoránnával ízesítjük.

A pulykamellszeleteket megsózzuk, a forrázott kelleveleket ráborítjuk, a pulykatöltelékkel megkenjük és a lebõrözött virslit a tetejére téve a húst szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagolva a húst puhára pároljuk, majd a fóliából kibontjuk. Ha kihûlt, felszeleteljük és vegyes gyümölccsel, vagy párolt zöldségekkel körítve tálaljuk."

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!