2024.04.20. - Tivadar

Pulykamell mandulával

Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva, 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellfilét: finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a tejjel elõzõleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt, jól összedolgozzuk.

Egy õzgerincformát-vajjal vastagon bekenünk, a maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk. Fó­liával letakarva elõmelegített sütõbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütõbõl kivéve kissé le­hûtjük, majd hûtõbe téve megdermesztjük. A formából ki­borítva, fölszeletelve, gyümölcsök társaságában kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!