rss
  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, l dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

    loading...

    A brokkolit sós vízben megfõzzük, cca. 15 perc. A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, lábosba tesszük, hozzáöntjük a fehérbort, az ánizst, a szójaszószt, 15-20 perc alatt megfõzzük. Hagyjuk ebben kihûlni. Tálalás elõtt a levébe belekeverjük a tejszínt, csipet sót. Egy mélyebb tál szélére körbe-rakjuk a brokkolit, középre a csirkemájat, rá a tejszínes levet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Túrós kocka

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg túró
    - 25 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 tojás
    - 1 sütõpor
    - 1 vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja+leve
    - csipet só
    - ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Amerikai oldalas

    Hozzávalók: 4 személyre: 2000 g oldalas, 1 kis üveg ketchup, 100 ml akácméz, 150ml ananászlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldfûszer keverék, tejeskukorica és paradicsom a körethez.

  • Angels Face

    Keverõpohárban jéggel megkeverjük, koktélospohárba szûrjük, esetleg cseresznyével díszítjük.

  • Kókuszgolyó

    KókuszgolyóA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levét rumaromával ízesítjük, majd ebből annyit öntünk a tésztához, hogy az formázható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. A kókuszgolyót többféleképpen is készítik, lehet tenni a közepébe meggyet is, illetve van aki a tésztájába még főzött kávét is önt a kakaó mellé.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 2-3 db krumpli
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - 1 db tojás
    - liszt
    - petrezselyemzöld
    - ételízesítõ
    - só
    - õrölt bors
    - majoranna
    - 1 pohár tejföl

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Tyúkhússal töltött paprika

    Hozzávalók: 1 db (kb.40 dkg) tyúkmell, 10 dkg füstölt szalonna, 8 csõ zöldpaprika, 2 zsemle, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, köretnek: 1 kg burgonya.

  • Angol húsvéti kalácskák

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 20-25 kdg vegyes aszalt gyümölcs, 3 dl tej, 5 dkg margarin, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt kardamom, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió

  • Esztergomi linzer

    50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütõporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evõkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen.

loading...