2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyümölcslepény

Hozzávalók: 1 kg meggy, vagy alma, vagy ribiszke, vagy szeder, 1 tk. fahéj, 1 mk gyömbér, 1 mk bazsalikom, 1 mk édeskömény, 1 mk szegfûszeg, 15 dkg zabliszt, 15 dkg kölesliszt, 10 dkg hajdina (egészben), 10 dkg köles (egészben), 4 ek olaj, 2 ek olaj a tepsi aljára, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna, 2 ek lenmag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hajdinát és a kölest együtt áztatjuk, kicsit felforraljuk, majd fedõ alatt duzzaszt-juk. A lenmagot pár percig fõzzük, majd a tûzrõl levesszük és hûtjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkõport. Megkeverjük, pezsegni fog.

A tálba beleöntjük a hajdinát és a kölest, a lenmagkeveréket és a gyümölcsök kivételével a többi anyagot. Lágy tésztát gyúrunk belõle és az olajozott zabkorpával meghintett tepsibe terítjük. A nyers gyümölcsöt a tetejére tesszük és fahéjjal megszórjuk. Közepes lángon sütjük. Ha kihûlt a tészta, úgy darált diót vagy mákot teszünk a tészta tetejére, melyet karobmázzal csurgatva díszítünk. Ez egyben jó ízt is ad a süteménynek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!