rss
  • Reform császármorzsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 ek tönkölybúza-liszt (teljes õrlésû), 3 ek tönkölybúza-dara, 5 ek olaj, 4 kk karob por, 1/2 db citrom leve.

    loading...

    A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel - nokedlinél sûrûbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evõkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sûrûre fõzzük. 2 evõkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfõtt darát, majd a sütõben többszöri kevergetés mellett darabosra sütjük. Tálaláskor az 1 evõkanál olajjal karobmázat készítünk és megcsurgatjuk a morzsa tetejét.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Tarhonyaleves

    2-3 evõkanál olajon a tarhonyát megpirítjuk, ízlés szerint 1-2 kiskanál Maggi Ízvarázzsal vagy Vegetával, és pirospaprikával ízesítjük.

  • Sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Dalmát oldalas

    Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfû.

  • Borsó krémleves

    Borsó krémlevesA pórét és az édesköményt kis darabokra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászedjük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, majd a borsót is. Citromborssal ízesítjük, majd 5 percet dinszteljük. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, beleöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. A levesbetéthez a sajtot finomra reszeljük, a sonkát ici-pici darabokra vágjuk, összekeverjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, a sonkás sajtból kis halmokat szórunk a forró serpenyőre. Addig sütjük, amíg láthatóan megpirul a sajt. Kiszedjük, és még forrón feltekerjük őket.

  • Céklás halsaláta

    Hozzávalók:

    - fél üveg ruszli
    - 1 db ecetes uborka
    - 15 dkg ecetes cékla
    - 1 ek cukor
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 4 evõkanál sûrített paradicsom, 3 púpozott evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, 3 csapott evõkanál cukor, kömény, só.

  • Krumplis rántotta

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 100 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 8 db tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, petrezselyem zöld.

  • Ananászos-currys csirke

    Hozzávalók:

    2 db csirkemell, 1 doboz ananászkonzerv, 3 dl tejszín, curry fûszerkeverék, olaj, só, bors, kiskanál liszt

  • Málnás piskóta

    Málnás piskótaA vanília pudingot simára kikeverjük a kristálycukorral és egy deciliter vízzel(de tejjel is készíthető), majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, alaposan elkeverjük majd felfőzzük. A margarint a porcukorral simára kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Olajos zöldbabsaláta

    Hozzávalók:

    1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj

  • Sajtmártásos húsgolyók

    Sajtmártásos húsgolyókA húsgolyóhoz összekeverjük a hozzávalókat, és 30 percet pihentetjük. Majd diónyi golyókat formázunk belőlük, és a húslevesben kifőzzük őket. Melegen tartjuk, amíg megsül a kelbimbó. A kelbimbókat megmossuk, eltávolítjuk a fedőleveleit, majd egy fedeles edényben az olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, önthetünk alá kevés vizet, vagy alapevet. Lefedve, közepes hőfokon pároljuk, dinszteljük. Ha készen van, hozzákeverjük a húsgolyókat. A sajtmártáshoz egy besamel jellegű mártást készítünk. Egy kis lábosban felhevítjük a tejet.

  • Halloween citromos süti

    Hozzávalók 40 darabhoz: 1/2 bögre kanolaolaj, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 bögre barna cukor, 1/2 bögre porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál vanília, 1 és 1/2 teáskanál mandulaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 teáskanál borkõsav, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók: 10-10 dkg krémsajt, trapista sajt, vaj, 1-2 kanál tejföl, só, õrölt bors, reszelt szerecsendió, õrölt édesnemes pirospaprika, metélõhagyma.

loading...