2024.03.29. - Auguszta

Székelykáposzta

Hozzávalók: 15 dkg búzahús (seitám), kel- vagy fehér káposzta a vércsoportnak megfelelõen, nyers friss gyömbér vagy por alakú gyömbér (jobb ízt ad a friss gyömbér), 1 citrom leve, piros porpaprika, 1 db nyers piros paprika, 3 ek áztatott rizs, 1 db babérlevél, 2 mk köménymag, pici só, 4 ek florigó olaj, 1 db nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A búzahúst kockára vágjuk és feltesszük olajra, majd átsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, rátesszük a búzahúsra, pár percig együtt kavarjuk (dinszteljük). Piros porpaprikát tetszés szerint a fentiekhez adjuk majd az áztatott rizst is hozzáadjuk. Annyi víz legyen rajta, amennyi a rizs fõzéséhez szükséges (kb. 2 cm fedje a rizst).

Babérlevelet, florigót, citromlevet, köménymagot, a kockára vágott nyers pirospaprikát, sót még hozzáadjuk. Ha a rizs félig megpuhult, az aprított káposztát is beletesszük a fentiekhez. 3-4 percig fõzzük, a káposzta félig nyers legyen, mivel a továbbiakban láng nélkül fedõ alatt duzzasztjuk a rizst, ez idõ alatt a káposzta is még puhul. Tálaláskor még nyers káposztalevelet teszünk a tányérunkra, hogy az ételünk teljes értékû legyen.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!