2024.04.20. - Tivadar

Almabor

Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát megtisztítjuk, kicsumázzuk, lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk. Nagy uborkás üvegbe rakjuk, majd a cukrot feloldjuk a vízben, és az almára öntjük, az üveget tüllel lefedjük.

Szobahõmérsékleten tartva az erjedés elsõ szakasza kb. 10 nap alatt lezajlik. Ekkor leszûrjük és visszaöntjük a tisztára mosott üvegbe. Kb. 3-4 hét alatt teljesen letisztul, a bor érése befejezõdik. Ekkor óvatosan lefejtjük (gumicsõvel) üvegekbe és ledugaszoljuk. Karamellel színezhetõ.

Jó italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!