rss
  • Káposztasaláta babbal és tormával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fej káposzta, 1 fej hagyma, 20 dkg frissen fõtt bab, borsfüves olajjal, torma, só, bors, borecet, cukor.

    A megtisztított és megmosott káposztát finom csíkokra vágjuk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, borsfûolajat, fõtt babot, reszelt tormát, sót, borsot, borecetet és kis cukrot. Ezután könnyedén, de alaposan összekeverjük, jól lehûtjük, majd zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános hajók

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája.

  • Marhagulyás

    Összetevõk: 80 dkg marhahús, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 db sárgarépa, 2-3 db petrezselyemgyökér, 1/2 csokor petrezselyem, 1/4 kelkáposzta, karalábé, 5 szem burgonya, õrõlt paprika, bors, só, õrõlt kömény, 2 db babérlevél, piros arany, 1 dl tarhonya.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Sós, omlós tészta

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg nagy darabokra vágott vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanálnyi víz, egy csipetnyi só.

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Mediterrán szalagtésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg fõtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olivaolaj, 1 ek metélõhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Berni mártás máshogyan

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek tárkonylevél, 1/2 cs petrezselyemzöld, 12 dkg vaj, 3 ek tárkonyecet, 3 szem egész bors, 3 tojás sárgája, 1 ek langyos víz, só.

  • Téli kakaó

    Hozzávalók: 3 dl tej, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál nádcukor, 1 teáskanál nutella, tejszínhab, fahéj.

  • Csokis mandulás sütitorta

    Hozzávalók: 22 dkg feldarabolt keserû csokoládé, 15 dkg barna cukor, 3 evõkanál víz, 17 dkg puha vaj, 2 dkg õrölt mandula, 3 ek. liszt, 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva, 10 dkg hámozott mandula, késhegynyi sütõpor, porcukor, tejszínhab, friss gyümölcsök.

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Fonott kalács

    Fonott kalácsA tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd letakarva félre tesszük keleszteni. Míg kel a tészta, összeállítjuk a krémet: a margarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Joghurtos citromos sütemény

    Hozzávalók:

    10 dkg puha vaj
    16 dkg cukor
    2 tojás
    1/2 vanília rúd
    csipetnyi só
    25 dkg liszt
    2 tk sütõpor
    15 dkg natúr joghurt
    kb. 1 dl citromlé
    5-6 ek porcukor
    a díszítéshez tortadrazsé, szárított citromszeletek

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.