rss
  • Roquefortos zöldborsóleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

    loading...

    Elkészítése: A zöldborsót olajon megpároljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük az ízesítõket és kis lángon 10 percig fõzzük. Tányérokba tesszük és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Pirítóskenyér-kockákkal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós linzer

    Hozzávalók: 15 dkg lisztet, 1 csapott kávéskanál sütõport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 tojást, 6,5 dkg cukrot, 6,5 dkg margarint összegyúrunk, kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evõkanál lekvárral megkenjük.

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Svájci olasz pacalleves

    Hozzávalók: Fél kg pacal, 20 dkg karotta, 1 fej zeller, 20 dkg póréhagyma, fél fej kelkáposzta, 1 fej hagyma, 50 g császárszalonna, 5 ek olívaolaj, 4 szem paradicsom, 2 dl száraz vörösbor, 8 deci erõleves, 1 tk kömény, rozmaring, bazsalikom, só, 1 luganiga (olasz kolbászféle), reszelt parmezán.

  • Vörösboros szarvascomb

    Hozzavalok: 60 dkg szarvascomb, so, bors, 1-1 szar sarga es feherrepa, egy
    kozepes fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek cukor, 2 baberlevel, 1/2 tk kakukkfu, 2
    tk muskar, 2 ek szojaszosz, 4 dl vorosbor

  • Sárgadinnye leves

    Sárgadinnye levesA dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magházakat, majd karalábévájóval mindkettőből kis golyókat veszünk ki, s hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a sárgadinnyének nincs sima felülete, akkor szeletekre vágottan meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután jó 1 liter vízben megfőzzük a vaníliás cukorral és a cukorral. Kb. 10 perc alatt elkészül. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A pudingot 1-2 evőkanál vízzel, majd a főzőtejszínnel elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Egy percre összeforraljuk, és lehűtjük. Amikor hideg, belerakjuk a dinnyegolyókat, és tálaljuk.

  • Bolgár pacalleves

    Hozzávalók: fél kg elõfõzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erõleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoranna.

  • Kenõmájas készítése

    Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 8 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, só;

  • Bellini-sorbet

    Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 5 õszibarack, 1,75 dl pezsgõ, 2 tojásfehérje, felverve.

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.

  • Márványsajtos quesadilla

    Hozzávalók: a barackos salsához: 1 õszibarack konzerv, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, 1 ek limelé/citromlé, 1 tk só, 1 chilipaprika finomra aprítva; a töltelékhez: 1 csésze (kb.60 g) összemorzsolt márványsajt, 1 ek reszelt trappista, 3 ek darált dió, 1 nagyobb zöldhagyma felaprítva; 8 tortilla.

  • Kukoricaköret

    A megforrósított vajra öntjük a leszûrt konzervkukoricát, megborsozzuk, és az egészet átforrósítjuk. Ha mirelitbõl készítjük, akkor még fagyottan öntjük a kukoricát a forró vajba, megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve, öt percig pároljuk.

  • Krémes tõkehal leves

    1 ek olajon pirítsunk meg 1 fej felkockázott vöröshagymát, majd tegyünk rá 250 g kockákra vágott krumplit. Pirítsuk 8 percig.

  • Krémes palacsinta

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj, 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta;

  • Alföldi zúzapörkölt

    Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édes-nemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyasztott csirkezúzát.

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

loading...