2024.04.25. - Márk

Feta sajtos-olívabogyós muffin

Hozzávalók: 12,5 dkg fehér tönkölyliszt, 12,5 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt, háromnegyed teáskanál tengeri só, két és fél teáskanál sütõpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 0,8 dl olívaolaj, 1 egész tojás, 3 dl natúr joghurt vagy tejföl, õrölt bors, 1 evõkanál szárított bazsalikom, 7 dkg mag nélküli fekete vagy zöld olívabogyó, 20 dkg feta sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A muffintészta elkészítése közben elõmelegítjük a sütõt. Légkeveréses sütõnél 160, légkeverés nélkülinél 180 fokra melegítjük. A margarinnal kikent muffinformát felhasználásig tegyük mélyhûtõbe. A sós levébõl kiszedett olívabogyókat jól lecsepegtetjük, majd vékony karikákra szeleteljük.

A kétféle liszthez keverjük hozzá az olívabogyót, a bazsalikomot, a sót, a borsot, a sütõport és a szódabikarbónát. 15 dkg mennyiségû feta sajtot vágjunk fel 12 kockára, a többit pedig aprítsuk össze kisebb darabkákra. Ezután az egész tojást felverjük, jól eldolgozzuk az olívaolajjal és a joghurttal, majd hozzáadjuk a száraz lisztes keveréket és alaposan kikeverjük a csomómentes tésztát.

A lehûtött formába kezdhetjük adagolni a muffintésztát. A formákat félig megtöltjük a tésztával, 1-2 darab sajtot teszünk a tetejére, majd a maradék tésztát elosztjuk a formákban. Végezetül az apróra vágott sajttal megszórjuk a muffinok tetejét. A sütõ közepén, 30 percig süssük. Az elkészült csemegét tálalás elõtt 5 percig pihentessük a tepsiben!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!