rss
  • Feta sajtos-olívabogyós muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12,5 dkg fehér tönkölyliszt, 12,5 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt, háromnegyed teáskanál tengeri só, két és fél teáskanál sütõpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 0,8 dl olívaolaj, 1 egész tojás, 3 dl natúr joghurt vagy tejföl, õrölt bors, 1 evõkanál szárított bazsalikom, 7 dkg mag nélküli fekete vagy zöld olívabogyó, 20 dkg feta sajt.

    loading...

    A muffintészta elkészítése közben elõmelegítjük a sütõt. Légkeveréses sütõnél 160, légkeverés nélkülinél 180 fokra melegítjük. A margarinnal kikent muffinformát felhasználásig tegyük mélyhûtõbe. A sós levébõl kiszedett olívabogyókat jól lecsepegtetjük, majd vékony karikákra szeleteljük.

    A kétféle liszthez keverjük hozzá az olívabogyót, a bazsalikomot, a sót, a borsot, a sütõport és a szódabikarbónát. 15 dkg mennyiségû feta sajtot vágjunk fel 12 kockára, a többit pedig aprítsuk össze kisebb darabkákra. Ezután az egész tojást felverjük, jól eldolgozzuk az olívaolajjal és a joghurttal, majd hozzáadjuk a száraz lisztes keveréket és alaposan kikeverjük a csomómentes tésztát.

    A lehûtött formába kezdhetjük adagolni a muffintésztát. A formákat félig megtöltjük a tésztával, 1-2 darab sajtot teszünk a tetejére, majd a maradék tésztát elosztjuk a formákban. Végezetül az apróra vágott sajttal megszórjuk a muffinok tetejét. A sütõ közepén, 30 percig süssük. Az elkészült csemegét tálalás elõtt 5 percig pihentessük a tepsiben!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi csõtészta

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 palacsinta (egy tojás, 3 dkg liszt, kevés tej, 1/2 dl szódavíz), maradék csirke, borjú, sertés pörkölt, 1 dl tejföl, csipetnyi pirospaprika, mogyorónyi vaj, 1 tojássárgája.

  • Svéd nyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 3 centis karikákra vágva, 15 dkg felszeletelt húsos szalonna, 25 dkg kimagozott, beáztatott aszalt szilva, 1 hagyma, 1 alma, 2-3 ek olaj, 1/2 tk fahéj, frissen õrölt bors, só.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Hatlapos sütemény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 evõkanál méz
    - 2 tojás
    - 6 dkg zsír vagy Rama
    - 16 dkg. porcukor
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg Rama
    - 1 teáskanál zselatin
    - 1 tojássárga
    - 5 dl tej
    - 3 evõkanál liszt
    - 1 vaníliás pudingpor

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só;

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Tejszínes-pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

  • Sült kacsamell

    Hozzávalók: 2 kacsamell, só, szárnyas fûszerkeverék, 3 deci kacsazsír.

  • Tejszínes cseresznyeleves

    Tejszínes cseresznyelevesFelteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük.

  • Epres palacsinta

    Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.

  • Takarékos linzer

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütõpor, 1 dkg õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 3 cl rum. A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg szilvalekvár.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Paradicsom mozzarellával

    Hozzávalók: 15 dkg mozzarella, 4 paradicsom, bazsalikomlevél, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

loading...