2024.04.19. - Emma

Galamb kalácsban

Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A galambot tisztítás után hosszában félbevágom, és annyi csontot szedek ki belõle, amennyit csak lehetséges. Ezután húskalapáccsal kissé megveregetem, és jól megsózom. Megmártom a kalácsmorzsában, majd tûzálló tálba fektetem.

Rászórom a leszárazott és megmosott mazsolát, rálocsolom a megsózott tejfölt, és a tálat szorosan lefedem. Elõmelegített forró sütõben 30 percig sütöm, majd a tetejét megpirítom. Márványsajtos fejes saláta és burgonyapüré illik hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!