Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Gombóc készítése: 2 ek zabkorpát, 3 ek zablisztet, lestyánt, borsikafüvet, zellermagot, natúr vega-mixet, õrölt köménymagot, szegfûborsot, 1 ek olajat elkeverünk, a forrásban levõ vízbõl annyi vizet adunk hozzá, hogy kis gombócokat tudjunk belõle készíteni. Kb. 10 ek víz kell hozzá. A gombócokat a forrásban levõ vízbe tesszük, pár percig fõzzük, majd kiszedjük.
Az 1/2 ek zablisztet és 1 ek zabkorpát szárazon pirítjuk, hozzáadjuk a 2 dl vizet, elkavarjuk és a gombóc kifõzõ vizéhez adjuk. 1 percig forraljuk, közben a sáfrányt is beletesszük a lébe, visszarakjuk a gombócokat. Hûlni hagyjuk a levest és a fûszeres, fokhagymás, szójaszószos olajjal tetszés szerint ízesítjük. A levesbe aprítunk karalábét és reszelt sárgarépát teszünk bele. Nyáron petrezselyem zöldjével fogyasztjuk. A gombócokat zöldségleveshez is készíthetjük.
Jó étvágyat!