2024.04.24. - György

Gombócleves

Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1 gerezd fokhagymát 1 ek olajon futtatjuk, 1 kk köménymagot teszünk hozzá és 5 dl vízzel felöntjük, majd forraljuk.

Gombóc készítése: 2 ek zabkorpát, 3 ek zablisztet, lestyánt, borsikafüvet, zellermagot, natúr vega-mixet, õrölt köménymagot, szegfûborsot, 1 ek olajat elkeverünk, a forrásban levõ vízbõl annyi vizet adunk hozzá, hogy kis gombócokat tudjunk belõle készíteni. Kb. 10 ek víz kell hozzá. A gombócokat a forrásban levõ vízbe tesszük, pár percig fõzzük, majd kiszedjük.

Az 1/2 ek zablisztet és 1 ek zabkorpát szárazon pirítjuk, hozzáadjuk a 2 dl vizet, elkavarjuk és a gombóc kifõzõ vizéhez adjuk. 1 percig forraljuk, közben a sáfrányt is beletesszük a lébe, visszarakjuk a gombócokat. Hûlni hagyjuk a levest és a fûszeres, fokhagymás, szójaszószos olajjal tetszés szerint ízesítjük. A levesbe aprítunk karalábét és reszelt sárgarépát teszünk bele. Nyáron petrezselyem zöldjével fogyasztjuk. A gombócokat zöldségleveshez is készíthetjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!