rss
  • Vese burgundiai módra

  • Share on Tumblr

    A tisztított és félbevágott veséket sózzuk, borsozzuk és vajon megsütjük. Kivesszük, majd ugyanebben a vajban sózott, borsozott gombafejeket és karikára vágott virslit pirítunk.

    loading...

    Finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, kb. 2 dl vörösborral felengedjük, visszahelyezzük a veséket és átforrósítjuk. Vegyes párolt zöldségkörettel vagy burgonyaropogóssal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Csokoládés, narancsos márványtorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortához: 26 dkg liszt, 2 tojás, 24 dkg cukor, 12 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, kandírozott narancshéj a díszítéshez.

  • Hajtott sajtos pogácsa

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 40 dkg liszt
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 2 dkg élesztõ
    - 0,5 dl tej
    - pici cukor
    - ízlés szerint só

    Krém:

    - 10 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 12 dkg reszelt sajt
    - só

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze. A félbevágott epreket tegyük az italba és a jégkockák hozzáadása után a poharat, narancs szeletekkel díszítjük.

  • Citromos zöldbableves

    Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 deka zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük fõni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk.

  • Májleves

    MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.

  • Egreses lepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 kg egres, 2 karika kétszersült; a tetejére 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók: 20 csirkeszárny, 1 ek só, 1 1/2 ek borsszósz, 4 ek liszt, 1,8 dl olaj, 1 hagyma, 3 ek paradicsompép, 1 kk kakukkfû, 3 ek vaj.

  • Mazsolás-zabpelyhes süti

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

  • Bolognai borjúvelõ

    Hozzávalók: 10 dkg borjúvelõ, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg pácolt nyelv, 10 dkg ementáli sajt.

  • Gyümölcsös bódulat

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz ananász, 1 liter jeges gyümölcstea, 1 dl rumaroma, 1 dl konyakaroma, 1/2 liter õszibaracklé, 2 evõkanál méz, szegfûszeg, fahéj, 3 dkg vaníliás cukor, 1 körte, 1 alma, 1 banán, 2 kivi, 2 mandarin, 1 narancs, 1 citrom, 1 üveg meggybefõtt, 1 üveg õszibarackbefõtt.

  • Almás krémes

    Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Gyümölcsízek készítése

    A következõ gyümölcsökbõl szokás ízeket, lekvárokat fõzni: birsalma, szilva, barack, som, alma, csipkerózsabogyó és vegyes gyümölcs. Igen jó zamatú vegyes gyümölcsíz a következõ összetételû: 5 kg alma, 5 kg körte, 5 kg szilva. 5 kg kajszibarack, 14 kg cukor. Két részben fõzzük. Az almát a körtével, a szilvát a barackkal. Passzírozás után összekeverve fõzzük tovább.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;

  • Banános kenyér

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

loading...