Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A rákokat igen sok vízben, kefével addig mossuk, míg csak a mosó víz tiszta nem marad; akkor töltsük meg rizskásával, vagy felvert galuskával. Az apró lábait tegyük mozsárba és jól törjük össze a mennyire a szívós, héjas rész engedi. Tegyünk egy kis lábasba, egy kanál zsírt, vagy vajat; ha a zsír forró lesz, rakjuk hozzá a tört ráklábakat és mindig keverve süssük addig, míg szép piros lesz a vaj és száraz a rák törmelék, azután vegyük le a tûzrõl, mert könnyen megég és elbarnul s akkor nem lesz szép piros a leves; öntsünk hozzá egy nagy kanál húslevest, aztán tálaláskor finom szitán szûrjük át a kész ráklevesbe.
Három személyre egy liter vizet számítsunk és adjunk hozzá sót, fekete tört borsot egy jó késhegynyit; továbbá mindenféle zöldséget, u.m.: répát, petrezselymet, vereshagymát és zellert; egy fél óráig fõzzük, akkor készítsünk egy kanál zsírból egy kanál liszttel szép, híg, gyenge piros rántást, öntsük ezt a forró zöldséges lébe, - ha kevés ideig együtt fõtt, szûrjük át sûrû szitán, adjunk kevés sáfrányt bele és a készen megtöltve levõ rákokat fõzzük benne fél óráig, azután öntsük bele a rákvajat, ekkor készen van.