rss
  • Eperdzsem

  • Share on Tumblr

    A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük. A fõzõedénybe tesszük és rátesszük a cukrot. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számítva 20 percig fõzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére tartósítószert teszünk .Lezárjuk és egy napig száraz dunsztba tesszük.

    Hozzávalók:
    1 kg eper
    60-70 dkg cukor,
    tartósítószer

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Zöldbabsaláta sonkával

    Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Rokfortos burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

  • Vadpác vaddisznóhoz

    Hozzávalók: 5 dl vörösbor, 0.5 dl gin, vagy konyak, 2-3 ek chili szósz, vagy erõs paprika, 2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva, 1-2 ek mustár, 1 ek szójaszósz, 1 húsleves kocka.

  • Black Prince

    A pohárban jéggel összekeverünk, 1 rész ananászlevet, 1 rész grapefruitlével ...

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Pányi pulyka

    Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.

  • Zalai ráksaláta

    Hozzávalók: 1 kg zalai rákhús, 30 dkg majonéz, 20 dkg tejszínhab, 5 db fõtt tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.

  • Zöldséges fasírt

    Hozzávalók:

    60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió

  • Pulykamell olasz módra recept

    Hozzávalók:
    1kg pulykamell, 6db nagyobb alma(nem birs!), elõsütéshez elegendõ mennyiségû olaj, szárnyashusihoz való fûszerkeverék, 2-3db tejföl, oregáno, pizzafûszer;

  • Zelleres karalábéleves

    Zelleres karalábélevesA karalábét és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymákat finomra aprítjuk. A felhevített zsiradékra öntjük a zöldségeket a hagymákkal, néhány percig magas hőfokon gyakori keveréssel pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, kicsit keverünk rajta, és felengedjük kb. 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, lassan főzzük puhulásig. A tejfölt kevés forró levessel kikeverjük, majd folyamatos keveréssel hozzáadjuk a leveshez. Száraz tésztát, bőven zellerzöldet dobunk bele, és pár perc alatt lassú forralással készre főzzük.

  • Csicseriborsó fasírt

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt koriander, 2 mokkáskanál õrölt kömény, 1 teáskanál sütõpor, olaj, petrezselyem.

  • Káposztás bableves

    Hozzávalók: 40 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 15-20 dkg füstölt kolbász, 15-20 dkg füstölt sertéscomb (én tarját vettem), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, zeller, vagy a zöldje, tejföl, liszt.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Csípõs paprikába töltött sajt

    Hozzávalók: 10 dkg friss sajt, 1 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, 3 db hegyes erõs paprika, fogvájó.

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk.

  • Fûszeres, töltött kínai kel

    Hozzávalók:

    1 fej kínai kel, 35 dkg darált sovány marhacomb, 25 dkg darált sertés tarja, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál római kömény, 1 evõkanál õrölt koriander, 2 kis pohár tejföl, 1 teáskanál fûszerpaprika, 1 evõkanál szójaszósz, fekete bors, só

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors