rss
  • Eperdzsem

  • Share on Tumblr

    A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük. A fõzõedénybe tesszük és rátesszük a cukrot. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számítva 20 percig fõzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére tartósítószert teszünk .Lezárjuk és egy napig száraz dunsztba tesszük.

    Hozzávalók:
    1 kg eper
    60-70 dkg cukor,
    tartósítószer

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sügérfilé garnélarák mártásban

    Hozzávalók: 450 g sügérfilé, 1 pohár liszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, 1 1/2 pohár zsemlemorzsa, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 1/2 pohár hal-erõleves, 1/4 pohár sherry, 1/2 kiskanál só, 225 g apró garnélarák, 1 pohár olaj;

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Paprikáscsibével töltött palacsinta

    Elkészítünk egy nagyobb csibét paprikásnak, jó tejfelesen. A csirke húsát a csontokról leszedjük, késsel vagy húsvágóval apróra összevagdaljuk.

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Brandy Blazer

    A brandyben feloldjuk a cukrot, beleteszünk egy-egy kis darab narancs- és citromhéjat, néhány másodpercre meggyújtjuk, s még forrón kínáljuk.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Húsvéti keksztojás

    Elkészités:

    A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

  • Jeges kávé

    A kávét lefõzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint.

  • Francia diótorta

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25-25 dkg cukor és õrölt dió, 2 evõkanál rum, 10 dkg kukoricaliszt, 5 dkg vaj, só;
    a tetejére: 3 evõkanál baracklekvár, 12 gerezd dió, a forma kikenéséhez, vaj

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1 bögre finom liszt, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tk szódabikarbóna, 1 csomag vanillincukor, 2 egész tojás, 1 bögre tej, 1 tk lágy margarin.

  • Csirke római tálban

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy mell, 1/2 kg burgonya, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors olaj.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj.

  • Sonkás rakott tészta

    Sonkás rakott tésztaFőzzük ki a tésztát, majd miután lecsepegett öntsük bele egy kiolajozott tepsibe. A sonkát apró kockára vágjuk össze majd egy kevés felhevített olajon pirítsuk meg. A sajtot reszeljük le, a tojásokat keverjük össze. Ezután a felvert tojást keverjük össze a tejföllel, a sonkával és reszelt sajt háromnegyedével. Ezt az elkészített keveréket öntsük rá a tepsiben lévő tésztára és alaposan keverjük össze, majd a tetejére szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot. Ezután a tészta mehet is az előmelegített sütőbe, ahol addig süssük míg a tetején lévő sajt el nem kezd pirulni. Ezután kivesszük a sütőből és már tálalhatjuk is.