2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hókifli (Porhanyós kifli)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztõ, kevés tej, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt kevés tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a megkelt élesztõt, sót. Tejjel, tejföllel összeállítjuk és 1 órát pihentetjük. 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, fánk szaggatóval karikákat vágunk belõle, lekvárral, gesztenyével, mákkal megtöltve kifliket formálunk. Forró sütõben megsütjük, és még forrón, - porcukorban megforgatjuk. Gyorsan elkészíthetõ, nagyon finom omlós teasütemény.

Jó étvágyat
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!