rss
  • Zöldséges halleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt, 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. 10 evõkanál maceszdara.

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldséget, a mazsolát, a halat, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Amikor a hal megfõtt, villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a vajjal, a darált dióval, a fûszerekkel, s annyi maceszdarával, hogy sûrû masszát kapjunk. A zöldséges levet forrásig hevítjük, majd beletesszük a masszából készült gombócokat. Kb. 15 percig fõzzük, ezúttal kisebb tûzön.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes tárkonyos csirke

    Tejszínes tárkonyos csirkeA csirkét megtisztítjuk, és négy darabba vágjuk. (Készíthető csak csirkemellből is.) Megsózzuk, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetjük a húsokat. Rászórjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntjük az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedjük és előmelegített, forró sütőben, erős lángon körülbelül 40 percig sütjük. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítjuk. Párolt rizs és saláta illik hozzá a legjobban, de ízlés szerint bármi mással tálalható.

  • Szilvás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 3/4 csomag sütõpor, 5 egész tojás, 3 ek. darált dió.

  • Hercegnõ burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.

  • Sajtos nokedli (Schwäbische Käsespätzle),

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

  • Mazsolás vanília leves

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Csokis tallér

    Hozzávalók:

    - 1 tábla étcsokoládé
    - 15 szem mogyoró
    - 0.3 dl tejszín

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Mandulás mignon

    15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.

  • Francia zöldborsó

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfû virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db. vajas kifli, 2 ek. méz, 4 dl. tej, 8 dkg vaj, mák, cukor.

  • Lencsefőzelék

    Hozzávalók:

    - 20 dkg lencse
    - 3-4 szem közepes méretű burgonya
    - 1 kisebb fej vöröshagyma
    - 1 ek zsiradék
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - só
    - 2 dl tejföl
    - 1 ek étkezési keményítő
    - víz
    - virsli

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, kevés só, 50-60 deka érett paradicsom, 5 deka cukor, 3 deci savanyú tejföl.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Zöldséges sajtburger

    Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol, 1 paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 4 szezámmagos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Dinnye-zselé

    Hozzávalók: 1 kis görögdinnye (1,5 kg), 3 limett (esetleg 2 citrom), 6 lap fehér zselatin, 1 ek cukor.