rss
  • Hagymás palacsintacsíkok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

    A felvert tojásokból, a lisztbõl sóval, tejjel (esetleg szódavízzel) a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Az olajban vastagabb palacsintákat sütünk belõle, amelyeket hosszú csíkokra vágunk. Egy nagyobb teflonedényben vagy serpenyõben 1 evõkanál olajon jól megpirítjuk, majd megpároljuk a megtisztított és felkockázott hagymát. Erre dobjuk a palacsintacsíkokat és a tejföllel még egyszer jól átforrósítjuk. Köretként, például a szója-fasírthoz, kiváló.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pikáns muffin

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 20 dkg burgonya (fõként lisztesre fõvõ), 3 dkg friss élesztõ, 45 dkg liszt, 1 1/2 tk só, 1 kis paprika (kb. 15 dkg), 10 dkg újhagyma, 1 vastag szelet fõtt sonka (kb. 20 dkg), 3-4 ek tejszín, a formázáshoz liszt, 40 muffinpapír.

  • Alap muffin

    Hozzávalók: 300 ml finomliszt, 1-1 csapott mokkáskanál sütõpor és szódabikarbóna, csipet só, 150 ml kristálycukor / méz vagy barnacukor is lehet/ 1db tojás, 200 ml tej vagy fõzõtejszín, 75 ml olaj és a forma kikenéséhez 20 g vaj.

  • Habos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 cs vaníliáscukor, 1 db tojás, 3 db tojás sárgája, 1 tk sütõpor, 0,5 kg kimagozott szilva, fahéj, 3 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, mandulaforgács.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Ham and eggs

    Hozzávalók: 2 szelet sonka, kevés vaj vagy olaj, 2 tojás, kevés só, bors.

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Bourbon Mint Julep

    Hozzávalók: 9 cl Bourbon, 4-5 mentalevél, 1 kiskanál porcukor, néhány csepp víz, jégkása.

  • Hideg gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 12 dkg rizs, 0,5 liter tej, 8 dkg cukor, 25 dkg gyümölcskoktél, tejszínhab (spray) ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg mazsola. A díszítéshez: idénygyümölcs, málnaöntet.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Gránátalma koktél

    Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 1/8 l tejszín, 1/8 l fehérbor, só, bors, 1 tojás, 40 dkg fõtt sonka ( 8 szelet) két kis paradicsom, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt, petrezselyem ízlés szerint;

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj,

  • Dinnye-zselé

    Hozzávalók: 1 kis görögdinnye (1,5 kg), 3 limett (esetleg 2 citrom), 6 lap fehér zselatin, 1 ek cukor.

  • Õszibarackos sajtsaláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókat feldaraboljuk kis kockákra, majd leöntjük a majonézzel. A végén apróra vágott snidlinget, ha nincs hagymát keverünk hozzá.

  • Barna rizses brokkoli, fõtt tojással

    Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst fõzés elõtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, õrölt fehér bors, aprított petrezselyemzöld - ízlés szerint.

  • Bodzalekvár

    A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila.

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Savarin tokajis gesztenyemézzel

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 csomag száraz élesztõ, 2 dl langyos tej, 6 tojássárgája, 1 narancs leve és reszelt héja, 10 dkg porcukor, 3 dkg puha, de nem folyós vaj. Valamint: 2 dl tokaji aszú, 5 evõkanál gesztenyeméz, 20 dkg szeder.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni. Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül.

  • Banános kakaótorta

    A vajat a tojásokkal habosra keverjük a cukorral együtt. A tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütõporral és a kakaóval együtt a masszába forgatjuk. A meghámozott banánokat villával összetörjük és ezt is belekeverjük. Kerek tortaformában sütjük közepesnél alacsonyabb lánggal (175° C) 45 percig, tûpróbáig. Ha kihûlt, porcukorral megszórjuk.