Hozzávalók: fél kg friss, vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2 ek liszt, 1 ek mustár, 1 ek cukor, 1 ek só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A brokkolit sós vízben puhára fõzzük, majd szûrõkanálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni. A tojássárgáját kikeverjük liszttel és 1 evõkanálnyi tejszínnel, majd a maradék tejszínt lassú tûzön felfõzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert tojást, és sûrûre fõzzük vele. Hagyjuk teljesen kihûlni (végül hûtõbe is betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítõket, majd az egészen apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük. Jól átforgatjuk vele.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!