rss
  • Parajfõzelék, galuskával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél l tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

    loading...

    A spenótot megtisztítjuk, és az olajon, fedõ alatt megpároljuk. Belevágjuk a fokhagymát, megszórjuk 2 evõkanál liszttel és felöntjük a tejjel és tejszínnel. Ízesítjük és megfõzzük.

    Ahogy a spenót megpuhult, illetve a fõzelék felfõtt, összeturmixoljuk. Közben a tojást összedolgozzuk a liszttel, a zsemlemorzsával, megsózzuk és kevés vízzel sûrû galuskamasszát készítünk. Evõkanállal a fövõ fõzelékbe szaggatjuk és megfõzzük benne. Tálaláskor tejfölt csurgathatunk rá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár

    Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.

    A szerzõ Laár András, a népszerû abszurd humorista és elõadómûvész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül fõz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyõ Pista bácsi, Tompika, Kemenesfalvi bácsi...) is megjelennek néhány recept erejéig. A kötetet Laár András szellemes illusztrációi, gasztronómiai témájú versei, írásai és a társszerzõ, Laár Györgyi rajzai is színesítik.

  • Tepertõs pogácsa

    Fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Kis kalácsok (Briosch)

    Kovászt készítünk elõbb 2 deka élesztõ, kevés langyos tej és 7 deka lisztbõl.

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor és ételízesítõ.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Turbó-tejpép ( 8 hónapos kortól)

    Hozzávalók: 1 ek túró, 1/2 banán, 1/2 alma, 1 kk. natúr tejpép, vagy babagríz.

  • Rakott cukkini

    Két-három közepes cukkinit felkarikázunk héjastól, majd lesózzuk, félretesszük. Közben négy nagyobb paradicsomot felszeletelünk és egy negyed kilós trappista sajtot is hasonlóan felnyesünk vékony szeletekre.

  • Spenótos-surimis rizottó

    Hozzávalók:

    40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Pikáns korhelyleves

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál fûszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só.

  • Fügés golyóbis

    Hozzávalók: 25 dkg marcipánmassza, 2 cl rum, 8 db aszalt füge, 4 evõkanál narancslekvár, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 4-5 szem narancs, 4-5 dl tejszín, 4-5 evõkanál porcukor, 1 kis pohár joghurt, 1 zacskó zselatin, dobostortalap.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Habos fagylaltkávé

    Hozzávalók: 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk õrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé.

  • Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

    Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.

  • Igazi cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Húsos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sajt
    - 50 dkg fusilli tészta
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - 50 dkg darált hús
    - 1 üveg paradicsomsûrítmény
    - 1 kanál vaj
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 1 doboz kukorica
    - olaj

loading...