2024.03.29. - Auguszta

Zöldséges kofta paradicsomszósszal

Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy edényben felforrósítunk 1 evõkanál ghít, majd megpirítunk benne 1 teáskanál római köményt. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, fehér retket és karfiolt, ízesítjük 2 teáskanál sóval, 1/2 teáskanál kurkumával, és fedõ alatt kis lángon puhára pároljuk. Közben a krumplit héjában, sós vízben megfõzzük. Ha puha, meghámozzuk és összetörjük.

Ha a zöldségek puhára párolódtak, hozzáadjuk a tört krumplit, és annyi sárgaborsólisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Golyókat formálunk belõle, és forró ghíben kisütjük. Ha szétesnek a golyók, tegyünk hozzá még lisztet. A koftát paradicsomszósszal tálaljuk. Ennek elkészítési módja a következõ: egy evõkanál felmelegített ghíben 10-12 összeturmixolt paradicsomot öntünk.

Hozzáadunk 2 teáskanál sót, 2 teáskanál cukrot, csipet asafoetidát, 1/2 teáskanál kurkumát. Addig fõzzük, míg a ghí feljön a paradicsomszósz tetejére.Ekkor hozzáöntünk egy kevés tejszínt valamint 1/2 teáskanál szárazon pirított, összetört lepkeszegmagot. Ghí helyett használhatunk olajat is!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!